Blog

Hallo maart, hallo pieken!

Maart is van start en dat betekent ook het begin van een drukke periode voor ons. Die periode begon eigenlijk al met Valentijnsdag.

Vandaag en volgende week wordt hard gewerkt aan de bestellingen voor Vrouwendag. Deze internationale dag, volgende week vrijdag 8 maart, vieren vooral Oost-Europeanen groots met bloemen. Het einde van maart staat ook in het teken van vrouwen, maar dan wel een specifieke groep: Engelse moeders. De UK viert namelijk op 31 maart Moederdag en de smaak van de Britten is nog niet veranderd: veel van onze (dubbelkleurige) roze, crème en lila gerbera’s zijn in die week uitverkocht. Dat zijn zo een 600.000 bloemen die nu nog in de kas aan het groeien zijn, maar over drie weken klaar zijn voor vertrek naar de overkant van de Noordzee.  

Na maart volgt op 21 en 22 april Pasen, een feest van de lente. Dus, waar het eind maart vooral om de roze gerbera's draait, zijn met Pasen alle voorjaarskleurtjes in trek. Toch steekt de kleur van kuikentjes, geel, er met kop en schouder bovenuit. Na Pasen komt de piek in bloemenland: Moederdag in het grootste deel van Europa, waaronder Nederland en Duitsland. Vele moeders kunnen een bloemetje verwachten, want we hebben veel boeketten en concepten op de planning staan. Mei eindigt met Moederdag in Frankrijk en Zweden, de laatste piek van het voorjaar en de start van hopelijk een mooie zomer!

.

Welke dames worden verrast met deze bloemconcepten voor Internationale Vrouwendag?