Skip to main content

Teeltwisseling op de Meloenstraat bij LG Flowers

22 juli 2020

Elk jaar vindt er een teeltwisseling plaats voor een derde van de kas. Dit jaar is het ook weer zo ver en we nemen jullie mee te nemen in het proces, want zo een wisseling heeft nogal wat voet in aarde.

Leegruimen van de kas

De eerste week van de teeltwisseling begint met het verwijderen van de druppelaars, via de druppelaars krijgen de gerberaplanten water. Vervolgens kan het legen van de goten beginnen. Alle oude planten worden verwijderd en uit het pad getild.  Vervolgens worden alle oude plantresten met grote machines de kas uitgereden. Nadat we alle oude planten hebben uitgezwaaid, is het tijd voor een grote schoonmaak. Wanneer alles schoon is gemaakt worden alle paden en goten gecontroleerd. Als het nodig is vinden er reparaties plaats, zodat alles weer 3 jaar mee kan.

Inrichten van kas

In de tweede week van de teeltwisseling worden alle nieuwe planten aangeleverd. Deze planten hebben we al het einde van vorig jaar besteld. We moesten dus eventjes op ze wachten. De planten worden zo aangeleverd dat ze bijna bloemen gaan geven. Hierdoor kunnen we snel weer gerbera’s plukken en zo kunnen we jaarrond mooie bloemen leveren. De nieuwe planten worden in de goten geplaatst en de druppelaars worden weer aangesloten.  Dan is het nog ongeveer vier weken wachten tot dat de planten echt bloemen gaan geven en het plukken kan beginnen.

Nieuwe assortiment 2020 – 2021

Alle nieuwe planten staan inmiddels in de kas en dit betekent dat het nieuwe assortiment bekend is. Voor de teeltwisseling kiezen we welke soorten er blijven en van welke we afscheid gaan nemen. Maar wees niet getreurd, want voor de soorten die weggaan, komen nieuwe in de plaats. Dit jaar bestaat ons nieuwe assortiment uit 15 nieuwe soorten, waarvan 5 van onze eigen veredelingsafdeling Florya Breeding.

Nieuwsgierig naar onze nieuwe soorten? Bekijk dan ze dan snel via: https://www.lgflowers.nl/nl/assortiment/novelties en bestel een samplebos door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat je jouw favorieten in het echt kan bewonderen!

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Meer weten?

Ons team van specialisten
helpt jou graag verder.

© 2024 LG Flowers | Privacy policy | Disclaimer