Skip to main content

Happy Eco Gerbera Farm

10 augustus 2020

Je kent ons van onze kreten ‘Add Joy’ en ‘Enjoy Eco’. Dat vrolijkheid en duurzaamheid goed samengaat, weten wij als geen ander. Vandaar dat wij een Happy Eco Gerbera Farm zijn. We hebben vijf redenen waarom:

Onze teelt is voor 70% biologisch

70% van de gerbera’s wordt biologisch gekweekt, dit betekent dat er geen chemische middelen of bestrijding wordt gebruikt. Wij kunnen nog niet 100% biologisch telen, omdat 30% van de planten elk jaar, in het begin van de zomer, worden gewisseld. De biologische bestrijders kunnen niet worden ingezet bij deze planten, omdat deze pas vanaf einde lente/begin zomer hun werk doen. Dit betekent niet dat bij de overige 30% standaard chemisch wordt bestreden. Er wordt alleen chemisch bestreden als er een plaag in de kas zit waarbij er geen andere optie is dan chemische bestrijding. LG Flowers is ook aan het testen naar nieuwe mogelijkheden, zoals kwartels die larven eten en drones die motten doden, om verder te groeien naar 100% biologisch.

100% aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers

Onze medewerkers worden gestimuleerd om zich blijven te ontwikkelen, bijvoorbeeld door cursussen en opleidingen te volgen. Daarnaast volgt een team medewerkers elke 6 weken een coaching sessie om een goed werkend team te vormen.

24/7 zoeken naar een lagere footprint

In 2019 heeft Ecochain de impact van LG Flowers, haar processen en bloemen op het milieu uitgerekend. De gerbera’s van LG hebben een lagere CO2 impact dan de gemiddelde Nederlandse snijbloem. De impact kan lager en daarom focussen wij ons op gas en elektra, om deze op een duurzamere wijze in te kopen. Daarnaast wil/denkt mee LG in de keten helpen door mee te denken over duurzamere verpakkingen en slimmer transport.

Bloemen maken mensen vrolijk 365 dagen lang

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat bloemen een positieve werking hebben voor de mens. Mensen worden vrolijk en rustig wanneer bloemen in de ruimte zijn. Zo hebben patiënten minder pijnbestrijding nodig wanneer bloemen in de kamer staan en helpen mensen eerder iemand op straat die een bos bloemen draagt. Gerbera’s zijn van nature heel vrolijke bloemen met alle verschillende kleuren en vormen die ze kunnen hebben.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Meer weten?

Ons team van specialisten
helpt jou graag verder.

© 2024 LG Flowers | Privacy policy | Disclaimer