Blog

Gerbera's kleuren het Prinsjesfestival

Het is de week voor Prinsjesdag en dat betekent dat het Prinsjesfestival in Den Haag volle gang is. Dit jaar met een kas op het plein (een kas op het plein?).

Ja, een kas op hét plein van Den Haag. Tussen de Tweede Kamer en het standbeeld van Willem van Oranje is een echte kas verrezen. Elk jaar biedt het Prinsjesfestival een podium aan een provincie en dit jaar is dat Zuid-Holland. Laat in Zuid-Holland nu net het bolwerk van de tuinbouw huizen: het Oostland... en, oké, het Westland ;) Om de tuinbouw te presenteren is dus een echte glazen kas gebouwd waarin 16 innovatieve horti-bedrijven zich tonen. Zo zijn er duurzame verpakking voor groenten en sierteelt te vinden, biologische bestrijders te zien en is er veel lekkers en gezonds te proeven. Dat gezondheid niet alleen met het eten van groenten en fruit samenhangt, laten onze vrolijke gerbera's zien.

De insteek van het Prinsjesfestival is om de democratie te vieren. Daarom zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud en van studenten tot gezinnen. Morgen, zaterdag 14 september, zijn er allerlei activiteiten op het Plein. van 12.00 uur tot 18.00 uur kun je onder andere naar de astronautentrainer van Space Expo, een rondje varen op de Hofvijver en een bezoekje brengen aan het kasje. Meet informatie vind je op www.prinsjesfestival.nl